Mystery Cruise

Dat is gek. U boekt een Cruise terwijl u niet precies weet waaraan u begint. Eén ding beloof ik u: het wordt hoe-dan-ook een geweldige dag voor iedereen...>

De Wad Excursie

Onder het water van de Waddenzee is van alles te doen. Platvisjes dollen met garnalen. Krabben stoeien met schelpen. Kwalletjes pompen zichzelf vooruit. Mossels kunnen...>

DISCOVERY Tour

Ik geef toe, het heeft iets van een expeditie mét spektakel. Ga maar na, vanuit het schip Neptunus stapt u over in de aluminium bijboot en dan vaar ik u naar terra incognita...>

De Zee Leeft Ervaring

Dit is een bijzondere Cruise die vooral bedoeld is voor een relaxte en tóch alles omvattende kennismaking met de Waddenzee en wat daar leeft...>

Mystery Cruise

Duur: 5 uur.
Vertrektijd: in overleg.
Van min15 tot max 25 personen.
Catering én verrassingen inbegrepen.
Prijs: € 75,00 p.p.

Dat is gek. U boekt een Cruise terwijl u niet precies weet waaraan u begint. Eén ding beloof ik u: het wordt hoe-dan-ook een geweldige dag voor iedereen. Het weer, de windrichting, het getij en het seizoen bepalen wát we gaan doen. Dus u bent vrijwel geheel overgeleverd aan de natuur, heerlijk toch, want daarvoor bent u nu juist op de Waddenzee.

Om de 6 uur wordt het hier laag of hoog water. Dat biedt altijd mogelijkheden
om het Wad te beleven. En ik heb alles daarvoor aan boord. Wie wil hengelen,
pakt een hengel. Zelf gevangen zee-aas krijgt u er gratis bij. Met hoog water vier
ik het kleine net, of 1 van de 3 grote netten uit en dan maken we een "trek"
zoals dat heet.

U zult verbaast staan: in één keer staat u voor een watertafel die spettert en bruist van leven. Krabbetjes, mosseltjes, garnaaltjes, platvisjes, harinkjes en schelpdieren. Bekijk ze van dichtbij en ik geef u uitleg over hun bijzonderheden. EN: ogen dicht- u mag ook proeven. Doe een culinaire ontdekking: handgerookte vis, gestoomde vis, gekookte garnalen, verse mosselen, verse kokkels en verse oesters. Het is maar nét wat de zee ons die dag biedt.

Applaus voor de schelpdieren a.u.b. Bij laag water staat er altijd wel een lolbroek aan de reling die plotseling roept: "land in zicht". Bedoeld wordt: de zandbank. Dan zeg ik: "HUP!" Stap in de aluminium bijboot en we gaan samen de zandplaat op om te verkennen wat hier allemaal te doen is. Dat is meer dan u nu denkt want de Waddendetector gaat mee (geheim onderzoeksinstrument). U ontdekt dan dat het een drukte van belang is onder het zand. En graag uw applaus voor de schelpdieren die met plezier hun verdwijntruc voor u uitvoeren.

Zo zou het kunnen gaan op een Neptunus Mystery Cruise, maar het kan ook zo veranderen in heel andere belevenis. Het is geweldig en het blijft een Mystery.

De Mystery Cruise is een all-in belevenis. Inbegrepen:
- de cruise van 5 uur
- zeehengel plus zelf gevangen zee-aas
- wadlopen
- demonstratie vismethoden met netten (*)
- koffie met wat lekkers
- soep met broodje
- broodje bal
- portie versgerookte vis OF
- de mosselpan OF
- versgekookte garnalen

Vaardagen: maandag t/m vrijdag
(*) afhankelijk van weersomstandigheden en het seizoen

Betaling: geen PIN-automaat aan boord.
WERELDERFGOED
DE WADDENZEE
Sinds juni 2009 staat de Waddenzee op de Unesco Werelderfgoedlijst. Werelderfgoed Waddenzee is een uniek getijdengebied waar een vrijwel ononderbroken systeem van slik- en zandplaten te vinden is.
Lees meer, klik hier...>

WAD ANDERS
VOOR KLEINE GROEPEN
Niet alleen voor grote families, bedrijfsfeesten of vriendengroepen is het mogelijk met Neptunus op pad te gaan. Wad-Anders heeft speciaal voor kleine(re) gezelschappen (minimaal 10 personen)
Lees meer, klik hier...>
opstapdagen
twitter

Ontdek de geheimen
van het Wad

 Onze opstapdagen voor 2024. worden in apr weer bekend gemaakt.

   

 

Sportvissen-Sleepnetvissen xxl  

U kunt altijd bellen of mailen    voor een groepje

 

 

Wat is er niet mooier dan in het Wadden gebied ( Werelderfgoed )
Om met ons WaddenCruise - schip Neptunus WR70.
Het wadden gebied beter te beleven te voelen,ruiken en proeven.
Er is heel wat loos op de Afsluitdijk bij de spuisluis te Den Oever.

 

 

 

 

vergroting