Mystery Cruise

Dat is gek. U boekt een Cruise terwijl u niet precies weet waaraan u begint. Eén ding beloof ik u: het wordt hoe-dan-ook een geweldige dag voor iedereen...>

De Wad Excursie

Onder het water van de Waddenzee is van alles te doen. Platvisjes dollen met garnalen. Krabben stoeien met schelpen. Kwalletjes pompen zichzelf vooruit. Mossels kunnen...>

DISCOVERY Tour

Ik geef toe, het heeft iets van een expeditie mét spektakel. Ga maar na, vanuit het schip Neptunus stapt u over in de aluminium bijboot en dan vaar ik u naar terra incognita...>

De Zee Leeft Ervaring

Dit is een bijzondere Cruise die vooral bedoeld is voor een relaxte en tóch alles omvattende kennismaking met de Waddenzee en wat daar leeft...>

De Zee Leeft ervaring

Duur: 2 uur.
Afvaart om 12:00 uur (ma t/m vrij). Prijs: € 13,50 Volw. € 10,00 tot 7 jaar p.p

Dit is een bijzondere Cruise die vooral bedoeld is voor een relaxte en tóch alles omvattende kennismaking met de Waddenzee en wat daar leeft. Ideale gelegenheid voor kinderen. Maar ook voor wandelaars en fietsers op doortocht en net zo voor dagjesmensen die kort maar intensief de Waddenzee willen ''proeven''.

 

 

Eenmaal op zee begint meteen het avontuur. Goed opletten want, afhankelijk van het seizoen, ziet u dikwijls ganzen in grote V-formaties overvliegen. En Lepelaars, eidereenden, scholeksters, rosse grutto's, strandlopers, visdiefjes, aalscholvers en soms landt er zelfs een verdwaalde duif op het stuurhuis. Hoi!

In de verte: de contouren van Den Helder en de Hoge Berg van Texel. De hele horizon is van u. Met natuurlijk kans op een zonnende of zwemmende zeehond.

Dan gaat het sleepnet te water. Net als bij een echt visserschip, alleen doe ik het heel kleinschalig. Als het net weer boven komt, stijgt de nieuwsgierigheid. Het eco-moment: met een plons floept de inhoud op de watertafel. Plotseling wemelt het er van krabbetjes, garnaaltjes, kwallen, zeesterren, mosseltjes, zeenaalden plus rond- en platvisjes (afhankelijk van het seizoen natuurlijk). U mag ze voorzichtig aanraken en ik vertel u het verhaal achter elk exemplaar. Daarna gaat de hele vangst weer levend terug in zee.

Conclusie: in 2 uur heeft u een redelijk compleet beeld van wat er speelt in de Waddenzee. En een frisse neus. En u heeft er weer zin in. Kan het nog mooier?

TIP: vergeet niet uw fototoestel en neem ook uw verrekijker mee.

De Zee Leeft Ervaring is een all-in belevenis. Inbegrepen:
de cruise van 2 uur
sleepnetvissen
uitleg bij de watertafel
koffie met wat lekkers
Ranja Light voor de kids

Vaardagen: van 1 mei t/m 1 oktober.
Kijk bij de rubriek "Opstapdag" voor de exacte data. Dit zijn de zogenaamde OPSTAPDAGEN.

De Neptunus exclusief voor u.

U kunt echter ook exclusief de Neptunus voor de Zee Leeft Ervaring inzetten. In dat geval is de hele Neptunus gereserveerd voor úw groep en niemand anders.
Minimaal aantal personen: 40. Prijs: € 500,00
Maximaal aantal personen: 65. Prijs: € 500,00 plus €13,50 p.p. >40
U kunt deze Cruise uitbreiden met verschillende cateringmogelijkheden. Bel mij!

Betaling: geen PIN-automaat aan boord.
WERELDERFGOED
DE WADDENZEE
Sinds juni 2009 staat de Waddenzee op de Unesco Werelderfgoedlijst. Werelderfgoed Waddenzee is een uniek getijdengebied waar een vrijwel ononderbroken systeem van slik- en zandplaten te vinden is.
Lees meer, klik hier...>

WAD ANDERS
VOOR KLEINE GROEPEN
Niet alleen voor grote families, bedrijfsfeesten of vriendengroepen is het mogelijk met Neptunus op pad te gaan. Wad-Anders heeft speciaal voor kleine(re) gezelschappen (minimaal 10 personen)
Lees meer, klik hier...>
opstapdagen
twitter

Ontdek de geheimen
van het Wad

KIJK OP ’OPSTAPDAG’   2021 

We kunnen volgens de regels van RIVM

 weer met kleine groepjes varen (1.50 m )  

Sportvissen-Sleepnetvissen xxl  

U kunt altijd bellen of mailen 

 

 

Wat is er niet mooier dan in het Wadden gebied ( Werelderfgoed )
Om met ons WaddenCruise - schip Neptunus WR70.
Het wadden gebied beter te beleven te voelen,ruiken en proeven.
Er is heel wat loos op de Afsluitdijk bij de spuisluis te Den Oever.

 

 

 

 

vergroting